MALATYA / YEŞİLYURT - Topsöğüt İlkokulu

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Şerife ÖZ DOĞAN’ ın dahil olduğu “I GROW WITH MY EMOTIONS” e-twinning projesi başlıyor. Projemizde Türkiye, İspanya, İtalya ve Yunanistan olmak üzere toplam dört ülkeden 13 öğretmen birlikte çalışacaktır.

Projemizin ana hedefi öğrencilerin sosyal duygusal anlamda kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek, onların psikolojik iyi oluşlarını sağlamak ve öğrencilerin duygu tanımlamalarını yapabilmesine destek olmaktır

Projemizin amaçları;

·         Öğrencilerin duygularını ifade etmelerini, anlamlandırmalarını sağlamak

·         Öğrencilerin zorlandıkları duygularıyla baş edebilmelerine olanak sağlamak.

·         Öğrencilerin psikolojik iyi oluşlarını sağlayarak yaşamlarından aldığı doyumu arttırmak.

·         Sınıfta sosyal duygusal ortamı iyileştirmek.

·         Öğrencilere sınıf içerinde sosyal anlamda aktif olacakları ortamları yaratmak.

·         Sınıfta etkileşimli öğrenme yöntemleri kullanarak öğrencileri sosyal ve duygusal olarak desteklemek.

·         Duyguları ifade ederken farklı ifade dilleri kullanmak(Resim, müzik, dijital oyunlar vb.).

·         Öğrencilerin yaratıcılığını ve problem çözme becerilerini geliştirmek.

Proje sonunda öğrencilerin duygularını kolaylıkla fark edip, rahatça ifade edebilirler. Sınıf ortamında olumlu bir öğrenme ortamının oluşur. Sınıf içerisinde daha etkin ve katılımcı tavır gösterirler. Sosyal duygusal anlamda olumlu tavır gösterirler. Çocuklar duyguları farklı diller aracılığıyla nasıl tanıyacaklarını, ileteceklerini ve ifade edeceklerini öğrenirler: sözlü, sözsüz, müzikal, dijital.  Farklı kültürlerdeki akranlarıyla iş birliği yaparak o kültürlerle tanışır. Öğretmenler fikirlerini ve uygulamaları başka bir ülkedeki meslektaşlarıyla paylaşır

Projemize katkısı olacak öğrencilerimiz, velilerimiz, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri ile yazar Nilüfer ZONTUL AKTAŞ bir araya gelerek faydalı bir söyleşi gerçekleşleştirildi.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Aralık ayı içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "En İyi Cümle/Afiş Yarışması"ında okulumuz öğrencisinin çalışmasıdır.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası; veliler,öğrenciler ve öğretmenlerimizin katılımıyla bir dizi etkinliklerle okulumuzda kutlandı.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Ekm

Kızılay tarafından okulumuz öğrencilerine kırtasiye ürünlerini içeren yardım dağıtılmıştır. Öğrencilerin yüzünde tebessüm oluşturan  Kızılay'ın bütün çalışanlarına öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Haz

2022-2023 Eitim Öğretim Yılının sona ermesi dolasıyla okulumuzda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrencilerimizin başarısı için emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür eder herkese iyi tatiller dileriz.

Haz

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Şerife ÖZ DOĞAN önderliğinde yapılan ''Geleneklerimi Öğreniyor Değerlerimle Büyüyorum'' e Twinning projesi kapsamınında nisan ve mayıs ayında çeşitli etkinlikler  yapıldı. Bu proje kapsamında  çocuklarımız geleneklerimizi , değerlerimizi yakından öğrenirken, aile katılım çalışmaları ve tüm okulun katıldığı etkinlikler  ile eğlenceli şekilde ilerlemiştir. Geleneklerimizden, örf ve adetlerimizden olan ekmek,kahve, hoşaf , kilim, ebru,ramazan davulu etkinliklerini yaparak yaşayarak deneyimlemek çocuklar için ayrı bir heyecanla ve zevkle tamamlanmıştır. ''Mavi Kapak Toplama'' etkinliğinde bütün okulun katılması ile kısa sürede güzel bir yol alınmasını sağlayarak şehir genelinde tekerlekli sandalye alma sürecimize olumlu etki etmiştir.

Bu proje ile çocuklarımızın geleneklerimizle değerlerimizle ilgili farkındalıklarında olumlu gelişmeler bizleri de mutlu etmiştir.

May

Okulumuz hahçesinde kurulan gezen sinema tırı ile öğrencilerimiz gerçek bir sinema ortamında keyifli dakikalar geçirdi.